Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Зміївці пройшла Божествена Літургія

Про це розповів Єпископ Никодим:

– Нинішнього недільного дня мав приємність за урочистою відправою Божественної літургії святкувати престольне свято в Архангело-Михайлівському храмі села Зміївка разом з чудовою зміївською громадою, з настоятелем протоієреєм Іоанном Квіткою, з протоієреєм Романом Білим і протоієреєм Миколою Середюком, ієреєм Георгієм Хильчуком і протодияконом храму Костянтином Квіткою.

Служба там завжди по-особливому приємна тому, що за недільними і святковими богослужіннями в Зміївці в храмі завжди людно, багато молоді і дітей, народ тут традиційний і побожний.

По завершенні Божественної літургії пройшли з молитвою і хресним ходом навколо храму, під час якого людей окропили святою водою. Також відправили заупокійну літію за спочилими протоієреєм Олександром Квіткою та його вірною дружиною матінкою Дарією, з яким пов’язана історія відродження храму і становлення громади.

Біля монументу Борцям за волю України у вигляді сонячного годинника біля храму, на відзначення державного Дня свободи і гідності, особливо помолилися до Бога за Україну, за український народ, за нашу свободу і гідність, якими наділив нас Господь Бог у Своєму всеблагому задумі і які ми повинні плекати і шанувати в собі і один в одному із вдячністю Творцеві. Це свято для нас є не тільки громадянським, а й несе надзвичайно глибокий релігійний християнський зміст.

Приємно, що у молитві взяв участь сільський голова Микола Миколайович Куривчак, який також привітав православну громаду з престольним храмовим святом та Днем свободи і гідності. Ще він повідомив деякі втішливі новини стосовно реконструкції храму і заміни перекриття та центрального купола.

Всім учасникам цієї приємної події дякую за спілкування і спільну молитву!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН