Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві посадові особи Держпраці виявили порушення трудових прав працівників з Узбекистану

За результатами позапланової перевірки Управління Держпраці у Миколаївській області у суб’єкта господарювання м. Миколаєва, що провадить діяльність у сфері торгівлі із залученням до роботи іноземних громадян, виявлено низку порушень щодо дотримання законодавства про працю та зайнятість населення. Суб’єкт господарювання  порушив дотримання норм законодавства про працю стосовно 7 працівників-іноземців.

Інспектором праці встановлено факт порушення порядку допуску працівника до роботи, зокрема, одного працівника допущено до виконання трудових функцій до укладення трудового договору. 

Крім того, відносно 7 працівників-іноземців допущені порушення законодавства про працю в частині оплати праці: заробітна плата певний час нараховувалася менше встановленого розміру та не проводилося нарахування індексації заробітної плати. 

З метою усунення виявлених порушень суб’єкту господарювання внесено припис щодо забезпечення дотримання норм законодавства про працю, а Уповноваженою особою Управління Держпраці у Миколаївській області розглядатиметься питання про притягнення суб’єкта господарювання до фінансової відповідальності.

 Нагадаємо, що заходи щодо детінізації праці іноземців провадяться за дорученням Прем’єр-міністра України. Реалізація заходів дозволить забезпечити дотримання прав і соціальних гарантій іноземних громадян, які працюють в Україні, зменшити кількість фіктивних контрактів та припинити діяльність роботодавців у сфері нелегальної міграції.  

 

Пресслужба Управління Держпраці у Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН