Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розпочалась реконструкція Херсонського морського порту

В Адміністрації Херсонського морського порту розпочато будівельні роботи з реконструкції вежі будівлі морвокзалу.

Будівля колишнього морвокзалу має багаторічну історію та автентичний вигляд, її перлиною є сигнально-спостережна вежа. Ця вежа має прямокутну форму в плані з розмірами 5,05 м х 3,42 м, є конструктивним елементом з окремими стінами та перекриттям та відокремлена (відсічена) від основної будівлі морвокзалу протипожежними стінами та протипожежним перекриттям.

В результаті контрольно–інспекторського обстеження частини будівлі морвокзалу (вежі) було виявлено погіршення технічного стану, а саме збільшення тріщини в стінах та в плитах перекриття. В цілому, будівля морвокзалу знаходиться в задовільному стані, а вежа будівлі морвокзалу – у непридатному до експлуатації стані та потребує негайного проведення капітального ремонту або реконструкції.

Наразі, після проведення тендерних процедур та розробки Робочого проєкту реконструкції на підставі завдання на проэктування та відповідної нормативно-правової бази, розпочато будівельні роботи з реконструкції вежі. Весь запланований обсяг робіт передбачається виконати в одну чергу.

Довідково: Будівля морвокзалу побудована в середині XX-го століття та має два поверхи. Висота будівлі з вежею складає 19,165 м, а її загальна площа – 853,0 м.
На сьогодні в ній розміщенні такі підрозділи Адміністрації Херсонського морського порту, як розрахунковий центр та служба безпеки мореплавства

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН