Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську визначаються з методами боротьби з комарами

У Генічеській РДА відбулась онлайн-конференція, головною темою якої стала боротьба з комарами у наступному сезоні.

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету Іван Мринський докладно розповів про фізіологію комарів та методи боротьби з ними. Також Іван Миколайович акцентував увагу на тому, що у цьому році дощі створили сприятливі умови для розвитку кровососних комах. Вчений також додав, що навіть у разі ідеальної обробки за сезон комарів неможливо вивести, оскільки вона здатні емігрувати на значні відстані.

Перший заступник міського голови Андрій Євстратов розповів, що у бюджеті наступного року будуть передбачені значні кошти на боротьбу з комарами. Головне, за словами Андрія Олександровича, це – вчасно провести тендерні процедури, після цього виконавець робіт має визначитися з територією обробки.

Завідувач Генічеської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги і медицини катастроф Валерій Дронов розповів про досвід боротьби з комарами у Генічеському районі в 80-ті роки минулого століття. Тоді з комахами боролись з допомогою препарату «Бактокуліцид», який розпилювали з літаків. Боротьба, зазначив Валерій Іванович, була доволі успішною.

Присутні були одностайні у тому, що боротьбу з цими комахами треба обов’язково проводити, аби відпочивальники їхали саме до нас, а не на сусідні курорти.

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН