Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Патрульному катеру ВМС України присвоїли ім’я військового з Херсонщини

Про це повідомляється на сайті Президента України:

З метою увічнення пам’яті про Героя України прапорщика Вячеслава Кубрака, його мужність та героїзм, незламність духу, виявлені під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, зважаючи на зразкове виконання покладених завдань особовим складом 30 дивізіону надводних кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, постановляю:

1. Присвоїти патрульному катеру (бортовий номер Р194) 30 дивізіону надводних кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України ім’я Героя України прапорщика Вячеслава Кубрака та надалі іменувати цей катер – патрульний катер “Вячеслав Кубрак”.

Указ виданий 15 листопада 2021 року.

В’ячеслав Кубрак народився 1986 року в селі Миролюбівка на Херсонщині. Учасник миротворчої місії в Косові — був водієм тягача на базі «Уралу». 008 року у складі інженерно-саперного загону 17-ї танкової бригади ліквідовував наслідки вибухів на 61-му арсеналі ЗСУ в Лозовій, розміновував прилеглі території з 2009 по 2012 рік. Проходив службу у Криму, в 36-й бригаді. У складі бригади двічі брав участь у міжнародних військових навчаннях «Сі Бриз».

Після окупації Криму російськими військами вийшов на материкову частину України. ПРодовжив нести службу на сході України. 8 жовтня 2019 року під час виконання бойового завдання з проведення інженерної розвідки в зоні боїв зазнав мінно-вибухового поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

В’ячеслав Кубрак помер 11 жовтня 2019-го року, похований у Миролюбівці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН