Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївщина все ще не вийшла з показників “червоної” зони карантину

На сьогодні в Миколаївській області два показники з трьох показують від’ємну динаміку. Це завантаженість ліжок з киснем та рівень госпіталізації на 100 тисяч населення.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

«Ми ще в показниках «червоної» зони, але бачимо, що з великою ймовірністю ми пройшли пік. Це все завдяки тому, що область показує достатній рівень вакцинації. На вчора 9453 особи отримали вакцину. Дякую за це всім свідомим людям», – зазначив він.

Очільник області поінформував, що за минулу добу було виявлено 900 випадків захворюваності на COVID-19, 25 людей померло.

«Але на вчора було 118 госпіталізованих людей і 180 виписаних. Також захворілих було 900, а одужало 960. Тож ми маємо надію, що пік ми таки пройшли», – зауважив він.

Також Віталій Кім розповів, що на зараз працює контакт центр, який обдзвонює людей, які отримали першу дозу вакцинації та не отримали другу, для того, щоб вони не пропускали терміни.

«Звертаюсь до всіх, хто зробив першу дозу, в тому числі для того, щоб можна було їздити у транспорті. Я знаю, що розробляється постанова, що обов’язково буде дві потрібні вакцини. Тож не втрачайте час, отримуйте 2 дозу та повну вакцинацію для того, щоб імунітет максимально працював», – зазначив він.

Віталій Кім розповів, що за офіційними даними за 3 останні місяці кількість госпіталізованих людей з вакциною лише 4,6 % і що вакцинація на зараз є єдиним засобом для того, щоб захистити себе від COVID-19.

Голова Миколаївської ОДА закликав вакцинуватися та продовжувати дотримуватися протиепідемічних заходів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН