Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш підписав договір про співпрацю з найбільшою ІТ компанією України

Про це у соціальних мережах розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Підписали договір про співпрацю між Херсонським державним університетом та ТОВ EPAM SYSTEMS – найбільшою за кількістю працюючих IT-компанією в Україні.

Це ще один сигнал для українського та міжнародного бізнесу, інвесторів – Херсон та Херсонщина стають цікавими, бо здатні продукувати людський капітал, тобто якісних фахівців, яких потребує ринок. Але для цього треба вирішувати не тільки тактичні питання, які зараз цікавлять ІТ-компанії, але й об’єднувати зусилля навколо вирішення стратегічних питань.

Ми маємо працювати над створенням критичної маси освічених молодих людей саме на Херсонщині, розширити можливості для наших дітей. Два тижні тому ми обговорювали це питання із зацікавленими сторонами.

Розмірковували над тим, що учням з 4 класу треба дати доступ до якісної фундаментальної освіти, поглибити вивчення математики, іноземних мов. Цей підхід розрахований на майбутнє, коли з 9 класу розпочнеться профілізація і ми зможемо запропонувати старшокласникам цілком реальну траєкторію їх майбутнього професійного розвитку. Якщо діти будуть знати, що на Херсонщині вони зможуть отримати гарну загальну середню освіту, потім вищу освіту, працювати в провідних компаніях ще на стадії навчання в університеті, а потім мати гарантовану роботу з офіційною за сплатою податків високою зарплатнею, то це буде мотивацією для молоді залишатися й працювати на батьківщині. Це довгий шлях, який передбачає співпрацю бізнесу, влади, закладів освіти задля підтримки молоді, педагогів, навчальних закладів.

Тож сьогодні запропонував компанії ЕРАМ крім співпраці з університетом по навчанню студентів та викладачів, замислитися й над стратегічними питаннями створення критичної маси освічених людей, які будуть у майбутньому розбудовувати економіку країни. Бізнес, якщо він свідомий, соціально відповідальний, повинен розпочати інвестувати в формування людського капіталу.

Херсонський державний університет готовий стати майданчиком для реалізації кластерної моделі взаємодії всіх секторів. Бо ми розуміємо цінність та вартість якісної освіти.

Щиро дякую проректорці з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталії Кушнір, деканесі факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Тетяні Гончаренко за організацію візиту представників компанії ЕРАМ.

Радий був поспілкуватися з старшим директором ЕРАМ Україна, керівником у південному регіоні ЕРАМ Україна Сергієм Гаращуком; Денисом Гриньовим, керівником освітніх програм EPAM University в Україні; Олександром Ткаченком, координатором навчальних програм EPAM University в Південному та Західному регіонах.

Сподіваюся, що наша співпраця буде продуктивною!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН