Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні викрили телеграм-канал, який займався продажем електронних сигарет неповнолітнім

Працівники відділу ювенальної превенції обласного главку поліції спільно зі співробітниками Херсонського районного управління поліції викрили 16-річного жителя обласного центру, який через телеграм-канал рекламував та продавав неповнолітнім електронні сигарети. Поліцейські встановили, що наймолодшому покупцю було лише 11 років.

Ювенальні поліцейські викрили хлопця, коли він намагався продати електронні сигарети неповнолітній дівчині. Підліток пояснив, що замовляв сигарети через інтернет і перепродавав їх у своєму телеграм-каналі.
У відношенні 16-річного хлопця інспектори склали адміністративний протокол за ч.1 ст.156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння» Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Санкція статті передбачає штраф  від 3400 до 10200 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.
Поліцейські вже заблокували та видалили цей телеграм-канал. Про даний факт повідомили батьків неповнолітнього для проведення з дитиною виховної роботи.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах”. Ним забороняється продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років та посилена адміністративна відповідальність за такі дії. Продавець має право вимагати у покупця документ, що посвідчує його вік.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН