Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині опікуються питаннями захисту інтересів турків-месхетинців

Про це розповів радник голови обласної ради Садіяр Мамедов:

За завданням голови обласної ради Олександра Самойленка продовжую працювати над питанням інтеграції та зміцнення захисту інтересів національних меншин, що мешкають на Херсонщині.

Сьогодні відбулося спілкування із громадою турків-месхетинців в Хрестівській ОТГ Каховського району та Чаплинської ОТГ. Обговорили не тільки ряд проблем, але і шляхи їх вирішення.

Херсонщина вже давно для турків-месхетинців стала другою Батьківщиною. Більшість із них приїхали у 1989 році.

Основною причиною початку масового переїзду турків-месхетинців в Україну, зокрема Херсонщину, стало тоді зростання конфліктогенності в міжнаціональних відносинах, внаслідок чого в 1989 р. у Ферганській області Узбекистану відбулися антимесхетинські погроми.

Найчисленніший осередок був сформований саме в Херсонській області.

Наше спільне завдання сьогодні – зосередити увагу на місцевій діяльності громади, аби впливати на вирішення будь-яких проблем. Всі побажання моїх співрозмовників обов’язково передам голові обласної ради.

Що вразило сьогодні? Як в принципі і завжди – неймовірна гостинність турків-месхетинців, їх культура спілкування, повага один до одного. Дякую за це!!!

В наш бурхливий час – це дуже багато! Впевнений, на наступній зустрічі вже обговоримо результати!!! Тримаймося! Разом ми сильніші!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН