Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цьогоріч особлива увага дорожників прикута до відновлення мостів та шляхопроводів Миколаївщини

На даний час ключовим об’єктом є капітальний ремонт транспортної розв’язки та шляхопроводу на перетині автошляхів М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ та Т-15-06 Миколаїв-Доманівка-Берізки.

Даний мостовий перехід був побудований у 1975 році та з того часу жодного разу ґрунтовно не ремонтувався. Аварійний стан мосту та постійні нарікання водіїв спонукали якнайшвидшому вирішенню наболілого питання, шляхом виконання капітального ремонту.
Капітальний ремонт передбачає відновлення не лише самої мостової конструкції, але й виконання повного спектру робіт з ремонту підходів до шляхопроводу та їх подальшого інфраструктурного облаштування.

У рамках ремонту спочатку дорожники повністю розібрали зношене покриття транспортної розв’язки та демонтували супутні конструкції мостового переходу.

На під’їзних шляхах до мосту виконано роботи зі стабілізації ґрунту та посилення основи за допомогою щебенево-піщаних сумішей та цементобетону.

На самому мостовому переході наразі виконано такі види робіт:
🔸️ армування та бетонування монолітної плити;
🔸️ влаштування деформаційних швів;
🔸️ заміна опорних частин;
🔸️ монтаж опалубки;
🔸️ нанесення гідроізоляції на перехідні плити.

Попереду роботи з влаштування дренажу, водовідведення, бортового каменю та двох шарів асфальтобетону. Опісля шляхопровід буде облаштований колесовідбійниками, перильним та бар’єрним огородженням, а також тротуарами і освітленням.

Масштабний ремонт транспортної розв’язки стане відправною точкою для тотального оновлення траси Т-15-06 Миколаїв-Доманівка-Берізки, яке розпочнеться уже наступного року.

Велике будівництво розширяє географію сучасних доріг та дає поштовх відновленню раніше занедбаних автошляхів за маршрутним принципом.

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН