Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На ремонт доріг місцевого значення Миколаївщини з держбюджету передбачено понад 800 млн грн

У 2021 році на виконання дорожніх робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення Миколаївської області, які будуть реалізовані в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво», передбачено 836 млн грн.

Про це повідомив в. о. начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Сікорський в ході онлайн-брифінгу щодо реалізації програми Президента України «Велике будівництво» на Миколаївщині.

Він зазначив, що із загальної суми фінансування 536 млн грн – це субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, а 300 млн грн – цільова субвенція на будівництво об’їзної дороги міста Миколаєва до підприємств морегосподарського комплексу Корабельного району.

Він зазначив, що на сьогодні завершено процедуру відкритих торгів по будівництву трьох мостів. Це стаціонарні мости замість понтонних. Мова йде про: міст через р. Інгул на О151118 (Олександрівка – Миколаїв) – Пересадівка – (Дніпро – Миколаїв), км 9+500, міст через р. Інгулець на О151901 Снігурівка-Тамарине-Безіменне км 1+977 та міст через р. Інгулець на О151909 (Казанка – (Р-47) – Новотимофіївка, км 1+200.

«Також укладено договір по капітальному ремонту мосту в селі Шевченко через річку Висунь. Це якщо ми кажемо про штучні споруди. Якщо кажемо про безпосередньо про дороги, то на завершальній стадії у нас об’єкти, які в нас були розпочаті у 2020 році – це ділянка дороги Лимани – Вікторівка. Там наразі йдуть завершальні роботи, робиться фінальна розмітка. Найближчим часом будемо подавати документи до Державної архітектурно-будівельної інспекції, щодо введення в експлуатацію. Вже завершено капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги – Баштанка – Березнегувате. Було зроблено 8,5 кілометрів. Також на цьому тижні подаємо документи до ДАБІ, щодо введення в експлуатацію», – зазначив Сергій Сікорський.

Також керівник управління інфраструктури повідомив, що продовжується ремонт наступної ділянки цієї ж дороги, але в межах Березнегуватської ТГ.

«Там зараз повним ходом йдуть роботи з капітального ремонту. Якщо дадуть погодні умови, до кінця місяця ми її завершимо й таким чином завершимо капітальний ремонт сполучення між Баштанкою та Березнегуватим, цих 17,5 км. Продовжується капітальний ремонт ділянки дороги – Нова Одеса – Сухий Єланець. Наразі там ведуться роботи по влаштуванню нижніх шарів асфальтобетону. Кошти є, реалізація йде та до кінця місяці роботи по нижньому шару повинні бути завершені. А до кінця серпня й влаштування верхніх шарів. Наразі продовжують відновлювати автомобільну дорогу Вознесенськ – Братське. Завершуються процедура торгів на ділянку в межах Братської ТГ, протяжністю 5 км», – сказав Сікорський.

Він зазначив, що на сьогодні виготовлено проєктно-кошторисна документація щодо виконання середнього поточного ремонту автомобільної дороги на Актово.

«Найближчим часом будуть оголошені торги. Це туристичний маршрут. Проєктом передбачено зовнішнє освітлення, велосипедні доріжки. Буде цікавий проєкт. Сподіваюсь, що в цьому році ми розпочнемо реалізацію», – сказав Сергій Сікорський.

Окремо керівник управління зупинився на питанні комунальних доріг області.

«Слід сказати, що із загальної субвенції 65 млн гривень передбачено на дороги комунальної власності (мова йде про вулиці у населених пунктах). Це 36 об’єктів. З яких повністю виконані роботи по 12, готуються документи до введення їх в експлуатацію. Роботи ведуться активно, погода дійсно впливає, але намагаємось все реалізовувати вчасно», – резюмував Сікорський.

Варто додати, що станом на 08.07.2021 року загальне виконання робіт по управлінню інфраструктури складає 105 млн грн від передбаченого фінансування на 2021 рік із 536 млн (відсоток використання коштів по основній субвенції складає – 19,5%).

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН