Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У дев’яти громадах Херсонщини створюють команди проєктних менеджерів

Впродовж наступних чотирьої місяців фахівці дев’яти громад Херсонської області разом із 240 командами з усієї України опановуватимуть теорію і практику управління проєктами спільно з експертами U-LEAD.

Як повідомила керівниця Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Херсонській області Оксана Сілюкова, щоб взяти участь у навчальній програмі “Кроки для спеціалістів з управління проєктами 2021” громади мали сформувати команди і пройти конкурсний відбір.

В результаті в навчальних заходах братимуть участь 26 фахівців, які представляють команди Великолепетиської, Іванівської, Каланчацької, Костянтинівської, Новотроїцької, Зеленопідської, Олешківської, Музиківської та Присиваської територіальних громад Херсонської області.

До команд проєктних менеджерів увійши представники органів місцевого самоврядування, комунальних установ та громадських організацій. Вони займаються підготовкою та реалізацією проєктів місцевого розвитку в громадах.

– Сьогодні кожна громада розуміє, що для розвитку території та реалізації проєктів важливо вміти залучати додаткові ресурси: фінансові, трудові, методичну та експертну підтримку. А для цього необхідно вміти презентувати свій проєкт, обгрунтовувати ідею, розуміти вимоги донорів та інвесторів – і це завдання для проєктного менеджера. Дати ці знання і вміти їх використовувати плануємо під час циклу занять, – розповіла Оксана Сілюкова. І додала, що важливою особливістю сформованих команд є те, що вони об’єднали владу і громадськість.

Навчальна програма передбачає цикл з семінарів та творчих майстерень, а також онлайн-візит до однієї з успішних громад, де ознайомляться з кращими практиками управління проєктами.

Учасники опанують алгоритм реалізації проєкту від ініціалізації до звітування, дізнаються про планування команди та ресурсів, а також особливості складання бюджету проєкту. Також учасники отримають практичні поради щодо проєктної діяльності від колег з органів місцевого самоврядування, донорських організацій та громадського сектору.

«Кроки для спеціалістів з управління проєктами» від U-LEAD – це комплексна навчальна програма створена для спеціалістів з управління проєктами, проєктних менеджерів у територіальних громадах та орієнтована на покриття базової потреби в знаннях: що потрібно знати, щоб готувати та реалізовувати проєкти місцевого розвитку.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН