Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші відкрили спеціалізовану лабораторію

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Марафон святкових заходів, присвячених 104-ій річниці від дня заснування Херсонського державного університету, розпочали з відкриття спеціалізованої лабораторії для проведення практичних занять спеціальності Фізична терапія, ерготерапія на медичному факультеті.

Почесну місію перерізати символічну стрічку виконали саме студенти медичного факультету. Із радістю разом з першим проректором, проректорами, деканами, завідувачами кафедр, викладачами, студентами долучилися до події.

На згадку частинку стрічки ми передали нашому почесному гостю – професору, доктору габ. Інституту історії та політології Поморської академії в Слупську Роману Дрозду, з яким наш заклад освіти пов’язують багаторічна дружба та співпраця. Частинку стрічки я залишив собі як приємне нагадування про те, що немає нічого неможливого, якщо за справу береться потужна команда однодумців. Саме така три роки тому, розуміючи наслідки втрати Кримського медичного університету в Сімферополі через анексію Криму, задумала, а згодом й втілила в життя ідею створення медичного факультету на базі Херсонського державного університету. Наша мета – готувати висококласних фахівців для закладів охорони здоров’я Херсонщини, які постійно відчувають брак кадрів. Рік за роком ми створюємо з нуля матеріально-технічну базу університету, прагнемо тільки найкращого. Тому в нас є унікальний морфологічний інтерактивний стіл, який дозволяє вивчати структуру організму людини, і похвалитися яким можуть не всі медичні виші держави. Є лабораторії. І от сьогодні ми відкрили ще одну обладнану аудиторію. Упевнений, що нам вдасться реалізувати й вельми амбітну ідею – розширення медичного факультету та перенесення його у відновлений історичний корпус ХДУ на вулиці Перекопській.

Мені особисто приємно, що вклав власні кошти (майже 30 тисяч гривень) у створення лабораторії.

Щиро вдячний деканесі медичного факультету Наталії Шахман та в.о.завідувачки кафедри фізичної терапії та ерготерапії Оксані Лавриковій за відмінний результат. В цій аудиторії зроблено сучасний ремонт, придбане спеціальне обладнання, яке вкрай потрібне для навчання майбутніх медичних фахівців. Це тренажери, швецька стінка, профілактер Євмінова, лави, масажні столи. Як все це працює, ми могли побачити під час презентації. Поспілкувався зі студентами – майбутніми реабілітологами. Вони із задоволенням сприймають зміни, із радістю працюють на новому обладнанні. Пожартували, що дистанційно навичкам масажу чи лікувальній фізкультурі навряд чи навчишся, тому медики категорично підтримують офлайн навчання.

Отже, святкуємо й працюємо, розвиваємо рідний університет та медичний факультет!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН