Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині село колишніх німців-колоністів створює сучасну зону відпочинку

На Одещині село колишніх німців-колоністів Йоганнесфельд (теперішня назва Трояндове Доброславської громади) створює свій «Дубай сквер».

Про це повідомила Доброславський селищний голова Людмила Прокопечко.

«Продовжуються роботи по створенню нової зони відпочинку в с. Трояндове. Вже сюди заїхали перші, дуже симпатичні артоб’єкти. Починали з маленької зони відпочинку, а закінчуємо реконструкцією всієї площі. В цьому нам сприяє народний депутат Степан Чернявський», – зазначила Л. Прокопечко.

Треба розуміти, що всі свої села керівництво цієї громади хоче зробити казковими та внести їх до переліку туристичного путівника.

Центр громади, селище Доброслав, вже став бажаним місцем подорожей для гостей регіону.

Раніше повідомлялося, що це містечко на Одещині нещодавно відвідала делегація поважних людей з Об’єднаних Арабських Еміратів, яку очолював шейх Ахмед Салем Саід Мохаммед Аль Судаіні.

Він був вражений побаченим, і зі своєї батьківщини надіслав листа голові Доброславської селищної громади, в якому подякував за гостинний прийом і запевнив, що їх подальша співпраця буде корисною для обох сторін.

Тепер і село Трояндове, що славиться своїми народними умільцями трояндового бізнесу, хоче бути схожим на центральну садибу громади. Село Йоганнесфельд у 1887 році заснували німці-колоністи. у 1920—1940 роках воно мало назву Івано-Любівка, а до 2016 року називалося Кірове.

Нагадаємо, що до складу цієї громади крім селища Доброслав входять села Улянівка, Шевченкове-Кут, Зоринове, Шомполи, Вовківське, Великі Ламзаки, Касяни, село Якова, Кремидівка, Благодатне, Христо-Ботеве, Степове, Трояндове, Ониськове, Ставки. Жителів тут понад 15 тис осіб.

«Пульс Одещини»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН