Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Реконструкція Свято-Успенського собору триває на Херсонщині (відео)

На Херсонщині триває реконструкція Свято-Успенського собору. З 1798 року, коли собор було освячено, він став однією із найвидатніших святинь нашої держави на півдні України. Багато історичних подій вплинули на роботу собору. Коли все ж таки собор почав працювати, була необхідна реконструкція.

Роботи з відновлення проходили дуже повільно і часто призупинялися з різних причин. Зараз реконструкція собору на тому етапі, коли люди вже бачать значні результати: храм оновлено з південної частини та всередині. Під час робіт виникало багато проблем, адже споруда стара і при будівництві виявлялося все більше вразливих місць.

Фінансування на роботи з реконструкції храму виділяється виключно з пожертв прихожан, для них реконструкція собору – довгоочікувана подія . Відновлений вхід до собору став справжньою окрасою старої частини міста, тим більше, що поряд розташований чудовий сквер.

У планах реконструкція іншої частини собору та території навколо. Всі бажаючі можуть долучитися та допомогти з реконструкцією, щоб наше місто прикрашала ще одна неповторна пам’ятка архітектури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН