Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині перевірять систему оповіщення

Територіальна система централізованого оповіщення призначена для інформування та оповіщення органів державної влади, формувань цивільного захисту та населення про виникнення або загрозу виникнення надзвичайної ситуації.

Згідно Плану основних заходів цивільного захисту Херсонської області на 2021 рік 16 листопада поточного року буде проведена комплексна перевірка територіальної системи централізованого оповіщення.

За планом перевірки буде здійснено:

з 12.05 до 12.08 – включення електричних сирен у територіальних громадах Херсонської області;

з 12.10 до 12.15 – передавання навчальної інформації з питань цивільного захисту в рамках програм філії АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Херсонська регіональна дирекція «Скіфія»:

– на телевізійному каналі «UA:ХЕРСОН»;

– в ефірі «Українського радіо. Херсон» на частоті 100,6 МГц.

 

Необхідно пам’ятати кожному!

 

Повідомлення про виникнення або загрозу виникнення надзвичайної ситуації (аварій, катастроф, стихійних лих, тощо) здійснюється за допомогою ефірного радіомовлення, телебачення, Інтернет-ресурсів та інших засобів масової інформації.

Перед терміновою інформацією передається сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ» – попереджувальний голосовий або звуковий сигнал про виникнення або загрозу виникнення надзвичайної ситуації, який розповсюджується за допомогою уривчастого звучання електричних сирен, частих гудків підприємств, ударів у дзвони культових споруд, інші металеві предмети, трансляцією в мережі радіомовлення і телебачення спеціальної фонограми.

Звучання попереджувального сигналу «УВАГА ВСІМ» триває 3-5 хвилин.

Повідомлення включає в себе інформацію про характер та місце виникнення надзвичайної ситуації, зону можливого ураження, порядок дій населення, види захисту, тощо.

Тривалість доведення повідомлення, що передаються усіма мережами радіомовлення і телебачення, не менше 5 хвилин, та за необхідності повторюються через кожні 10 – 15 хвилин.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН