Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині незаконно ловили рибу у національному парку

Херсонський рибоохоронний патруль зафіксував сім порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено чотири протоколи за грубе порушення Правил рибальства (два з яких зафіксовано в межах території НПП «Нижньодніпровський») та один – за ч. 1 ст. 88-1КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Протягом доби у порушників конфісковано майже 29 кг риби в тому числі 6 кг за фактом незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 11 688 грн.

Для прикладу, державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» на центральному ринку у м. Херсон зафіксоване порушення Правил придбання та збуту водних біоресурсів. Порушник здійснював збут раків загальною вагою 6 кг., без наявності документів, що підтверджують їх походження.

За даним фактом відносно правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 88 – 1 КУпАП. Вказаний адміністративний матеріал буде направлено до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення. 

Пам’ятайте, ви маєте право самостійно попросити у продавця пред’явити документи щодо законності походження водних біоресурсів. Вказаними діями ви допоможете у боротьбі з незаконним вилученням та реалізацією водних біоресурсів.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН