Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Асоціацію випускників планують створити в ХДУ

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Сьогодні відбулася непересічна й, сподіваюся, навіть історична подія. Напередодні 104-Ї річниці з дня заснування Херсонського державного університету ми провели першу організаційну установчу зустріч зі створення Асоціації випускників нашого освітнього закладу.

Оргкомітету, представленому випускниками всіх факультетів, у форматі ZOOM проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов презентував ті зміни, які відбулися в університеті за останні роки, запропонував подивитися коротке відео про сучасну інфраструктуру університету та представив проєкт Положення про Асоціацію.

З нами сьогодні були понад 20 наших успішних випускників, серед яких директори та завучі шкіл, соціальні працівники, підприємці, творчі працівники… Приємно було побачити багато знайомих облич)
У своєму вітальному слові зазначив, що репутацію університету створюють виключно його випускники, бо їх успіх, їх траєкторія професійного розвитку демонструють, що Alma mater здатна капіталізувати людський капітал. Ми хочемо об’єднати людей, які дотичні до університету, навколо його подальшого розвитку та підтримки молоді. Для нас дуже важливо відповідати сучасним трендам, бути конкурентоздатними на ринку вищої освіти та випускати фахівців, які потрібні економіці, Херсонщині, Україні.

Наша мета – завжди бути кращим університетом області, бути потужними та брати участь у житті міста й області. Щоб здійснити ці амбітні цілі нам потрібна зовнішня підтримка впливових, освічених, небайдужих людей, у яких є спільне минуле і ми, сподіваємося, матимемо спільне майбутнє.

Є речі, які потребують особливої уваги з боку спільноти випускників. Приємно, що сьогодні ми почули конкретні пропозиції.
Віктор Булка, наш випускник 2014 року, відразу запропонував себе у якості експерта та лектора з питання соціальної роботи. Окремі слова подяки за активність Олегу Акімченкову, який вже опікується долею нашого історичного корпусу по вулиці Перекопській, 3. Ми маємо багато планів по відновленню цих будівель і переносу з розширенням туди нашого молодого медичного факультету.

Кристина Головченко, директорка гімназії № 16, яка є надійним другом та потужним стейкхолдером для нашого закладу, говорила про посилення профорієнтаційної роботи.

Висловив пропозицію, що в ідеалі було б правильно створити громадську організацію та фонд Асоціації випускників Херсонського державного університету, який би абсолютно автономно наповнювався та витрачався на ті проєкти й напрямки, що визначить спільнота випускників. Так би ми разом рухали вперед наш заклад.

Також нам дуже потрібна юридична та громадська підтримка у питаннях розвитку й збереження інфраструктури. Різні виникають ситуації, наприклад, є багаторічна судова тяганина, пов’язана зі спортивно-оздоровчим табором «Буревісник», де через дивні рішення суду в нас хочуть поцупити більше 2-х гектарів території. Це та база відпочинку, через яку пройшли декілька поколінь студентів і за збереження якої для наступних поколінь студентів ми боремося.

Тож питань, які потребують здорового лобізму з боку спільноти випускників багато, як і планів в університету, які ми можемо об’єднавшись втілювати у життя.
Починаємо працювати! Запрошуємо всіх охочих долучатися!

Із задоволенням запросили випускників особисто відвідати університет, і зокрема долучитися до заходів зі святкування 104-річчя Херсонсього державного університету 15 листопада!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН