Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Національний природний парк на території Херсонщини привертає увагу науковців з усього світу

10 листопада – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку

НПП «Кам’янська Січ» за 2 роки своєї діяльності стала територією, яка викликає інтерес вчених-дослідників з різних куточків України та країн світу.

На степових просторах Нацпарку проходять польові ботанічні дослідження. Навесні цього року «Кам’янська Січ» була включена до маршруту міжнародної експедиції Євроазіатської групи EDGG.

На території природно-заповідного об’єкту щороку працює міжнародна археологічна експедиція, яка досліджує Консулівське пізньоскіфське городище. У колі інтересу науковців – й пам’ятка археології – козацька Січ.

Експедиція Національного заповідника «Хортиця» проводить розкопки давніх городищ та території стану Війська Запорозького Низового.
У складі НПП «Кам’янська Січ» – 5 наукових співробітників, які займаються вивченням правобережних степів та аквакультур Каховського водосховища, різноманіття флори і фауни Парку заради збереження природного багатства.

Для популяризації науки у суспільстві і налагодження взаємодії з громадськістю був встановлений Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development). Відзначається з 2001 року під егідою ЮНЕСКО.

Національний природний парк «Кам’янська Січ»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН