Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині “замовили” депутата: замах попередила СБУ

СБУ запобігла нападу на місцевого депутата Херсонщини: «замовник» хотів, щоб потерпілий пересувався у «інвалідному візку».

СБУ запобігла нападу на депутата однієї з об’єднаних територіальних громад Херсонської області. В ході спецоперації, затримано «замовника» злочину. Ним виявися голова цієї ОТГ.

Зловмисник хотів, щоб потерпілому завдали тяжких тілесних ушкоджень, які призводять до каліцтва та інвалідності.

За даними слідства, голова однієї з територіальних громад Херсонщини підшукував виконавця нападу на місцевого депутата, який займається аграрним бізнесом. За даними слідства, «замовник» злочину мав з чоловіком комерційний конфлікт.
За побиття потерпілого з особливою жорстокістю, зловмисник обіцяв 7 тис дол. США.

Співробітники СБУ задокументували отримання «виконавцем» першої частини грошей.

У межах контролю за вчиненням злочину, правоохоронці провели на околиці Одеси імітацію нападу на автомобіль потерпілого та зробили відповідні «підтверджуючі» фотоматеріали.

«Замовника» злочину було затримано в одному із селищ Миколаївської області після передачі «нападнику» другої частини грошей.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 14, ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. До суду направлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Одеській області спільно зі слідчими обласного управління Національної поліції та за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

СБУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН