Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш повертається до очного навчання

Про це та інші події тижня розповів у соціальних мережах ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Робочий тиждень з 1 по 5 листопада був особливий з огляду на режим роботи університету. Спираючись на рекомендації головного санітарного лікаря Херсонської області Юрія Ромаскевича, частково перейшли в дистанційний формат навчання. Для нас важливо за цей час покращити ситуацію з вакцинацією серед мешканців гуртожитків та збільшити кількість вакцинованих студентів. Наразі ми – єдиний університет на Херсонщині та один з небагатьох у країні, який не перейшов на тотальне дистанційне навчання. Практичні і лабораторні заняття, що передбачають використання предметних або спеціалізованих навчальних аудиторій і приміщень, відбуваються очно. Усі відділи та служби працюють в штатному режимі.

Понеділок, 1 листопада, розпочали із засідання ректорату. Окрема увага була приділена аналізу результатів перевірки відвідування занять в очному та онлайн форматах. Ситуація потребує адміністративного втручання, бо в окремих групах кількість здобувачів, які без поважних причин відсутні на парах, сягає 40%. 

Перевірки продовжимо, складаємо реєстр порушників навчальної дисципліни.

2 листопада представники Херсонського державного університету зустрілися з випускниками Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради. Це частина профорієнтаційної роботи.

На базі університету зустрілися робочою групою з освітянами області. Обговорювали питання підвищення рівня освіченості учнів Херсонщини. Шукаємо інструментарій, який може зупинити катастрофічний відтік молоді. 

3 листопада продовжили вакцинацію на базі медичного центру Херсонського державного університету. Для нас важливо покращити ситуацію з вакцинацією серед мешканців гуртожитків та збільшити кількість вакцинованих студентів. Ми мотивуємо (НЕ змушуємо) молодь до щеплення і це дає свої позитивні результати. Загалом у нас уже більше 1150 щеплених студентів!

4 листопада у Херсонській обласній раді презентували проєкт «Університет третього покоління», який з 2018 року працює в нашому закладі. Позиціонуємо проєкт не як соціальну послугу, а як майданчик, який дає суспільству сигнал: всі люди потрібні, всім буде приділена увага, пенсіонери не мають бути сам на сам зі своїми проблемами та відчувати самотність. Університет готовий реалізовувати проєкт на рівні області.

Молодь факультету фізичного виховання та спорту запустила спортивний челендж #Разомзнами. Долучитися до якого запрошують вихованців освітніх закладів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН