Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям продемонстрували як працює транспортна модель міста

У вівторок відбулася чергова зустріч з обговорення Плану сталої міської мобільності Херсона в онлайн форматі з огляду на карантинні обмеження.

Експерти транспортної консалтингової компанії Egis та ХНАДУ продемонстрували, як працює транспортна модель міста і пояснили яким чином цей інструмент допоможе фахівцям і міським транспортним керівникам приймати ефективні рішення з оптимізації системи громадського транспорту.

Також спікери презентували принципи планування мережі громадського транспорту м. Херсон – ці принципи стануть основою заходів з розвитку громадського транспорту громади.

 Після презентацій експерти відповідали учасникам заходу на поставлені запитання.

Розроблення Плану сталої міської мобільності (ПСММ) для Херсона триває з 2020 року, спільно з французькою компанією Egis, за рахунок 150 тис. євро грантових коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

 Нагадаємо:

План сталої міської мобільності – це стратегічний план, створений для задоволення потреб у пересуванні людей та бізнесу у містах і навколо них, задля досягнення вищого рівня життя. Важливим у ПСММ є залучення громадськості до процесу розробки, аби врахувати потреби усіх категорій мешканців. Чимало міст ЄС уже розробили та впроваджують ПСММ, а до 2030 року таких міст має стати ще більш, згідно зі Стратегією сталої мобільності ЄС.

В Україні Плани сталої міської мобільності, хоч і не є обов’язковими документами, однак уже розроблені та затверджені у Львові, Житомирі, Полтаві, Миколаєві, а ще кілька міст розробляють такі плани зараз – серед них і Херсон, Суми, Тернопіль та Харків.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН