Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири тони риби заселили до водойм Херсонщини

З метою збільшення рибних запасів та покращення екологічного стану рибогосподарських водойм відбулось вселення водних біоресурсів у водойми Херсонської області.

Так, на виконання планів рибоводно-меліоративних робіт користувачами водних біоресурсів, які здійснюють промисел у водоймах Херсонської області третього листопада 2021 року за власні кошти здійснено вселення 163 000 екз. цьоголіток рослиноїдних видів риб та коропа у пониззя р. Дніпро та Каховське водосховище, середньою наважкою 27 грамів/екз. 

До Каховського водосховища вселено 20 000 екз. товстолоба, 6 000 екз. білого амура та  12 000 екз. коропа. У пониззя р. Дніпро випущено 75 000 екз. товстолоба, 10 000 екз. білого амура та 40 000 екз. коропа. Загальна вага вселених цьоголіток склала 4 401 кг.

Загалом до проведення цієї акції долучилось 48 суб’єктів рибного господарства Херсонської області. Заходи по вселенню здійснювались під контролем Комісії, визначеної наказом Державного агентства меліорації та рибного господарства, та до складу якої увійшли представники Херсонського рибоохоронного патруля, Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонcька області) та органів місцевого самоврядування. 

Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів, які з розумінням ставляться до такого важливого процесу як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Таким чином, завдяки збільшенню рибопродуктивності водойм ми зможемо наситити український ринок власною якісною продукцією. Крім того, товстолоб та білий амур є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню у весняно-літній період. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН