Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині відновлюють дорогу Т-15-07

Завдяки реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» невпинно продовжується оновлення перспективного напрямку Миколаївської області – траси Т-15-07 Миколаїв-Парутине-Очаків-база відпочинку «Чорноморка».
Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Миколаївській області.
Працівники підрядної організації «Автострада» влаштовують нижній та верхній шари покриття на перших двох ділянках автошляху та асфальтують з’їзди. Роботи нині виконуються у межах Великої Коренихи на поблизу села Зарічне.
Важливість оновлення даного напрямку важко переоцінити. Туристичну привабливість місцині додає не лише наявність морського узбережжя наприкінці маршруту, але й низка археологічно-історичних об’єктів національного масштабу вздовж автошляху.
Так, саме тут сконцентрувалися цікаві туристичні локації. Неподалік села Парутине є історичний заповідник «Ольвія» та залишки Генуезької фортеці на Аджигольському мисі. Поблизу Козирки та Великої Коренихи дотепер знаходять залишки давньогрецьких поселень, а біля Радсаду рештки колишнього Римського табору.
Відремонтована дорога та наявність першого на Миколаївщині веломаршруту не лише збільшить потік мандрівників до зазначених дестинацій, але й принесе неабияку користь територіальним громадам коштом наповнення місцевих бюджетів.
У майбутньому траса Т-15-07 стане початком створення так званої Миколаївської Рив’єри, яка об’єднає ключові курорти Миколаївщини: Очаків, Чорноморку, Рибаківку, Лугове, Морське та Коблево.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН