Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерській лікарні приймають лише ковідних пацієнтів

Згідно з наказом департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА, Білозерська лікарня отримала статус ковідної. З 20 жовтня до закладу приймають лише хворих на коронавірус або пацієнтів з підозрою на Covid-19, інших направляють до медичних закладів Херсона.

Як розповів головний лікар Дмитро Доманський, перехід у новий режим роботи став нелегким випробуванням для білозерських медиків, адже наразі у закладі не вистачає обладнання, приміщення відділень не пристосовані для відповідного лікування, немає лікаря-інфекціоніста. Більш того, лікарня досі не може укласти договір із Національною службою здоров’я України на надання медичних послуг ковідним пацієнтам. В умовах пандемії таке затягування процесу з боку НСЗУ просто незрозуміле… Як наслідок – білозерські медики, котрі щодня ризикують своїм здоров’ям, поки що не отримують законних доплат.

На даний час найбільше навантаження лягло на плечі терапевтичного відділення, де на півсотні ковідних пацієнтів працює лише два лікаря. Дмитро Сергійович з глибокою вдячністю говорить про роботу завідуючої терапією Людмили Миколаївни Колесніченко та молодого терапевта Христини Дмитрівни Лисенко, котра завчасно вийшла з декретної відпустки, аби допомагати хворим на Covid-19. Лікарки, які працюють у надскладних умовах, з колосальним навантаженням, справжні героїні.

95% пацієнтів терапії – кисневозалежні. «У нас є 47 кисневих точок і 50 кисневих концентраторів, але їх не вистачає. Взагалі, сьогодні з киснем велика проблема, – говорить Дмитро Сергійович, – Всі ці питання доводиться вирішувати в ручному режимі. Поки не підписаний пакет на лікування ковідних пацієнтів, ми забезпечуємо хворих лише тим, що маємо в лікарні, зокрема, деякими антибіотиками та розхідними матеріалами».

Нещодавно лікарня дала оголошення у соціальних мережах щодо проблеми з нестачею кисневих балонів. На заклик допомогти відгукнулися небайдужі мешканці громади, аграрії та підприємці Білозерщини, зокрема, Юрій Попутько, Віктор Дністрянський, Леонтій Новак та Віктор Федоров.

Реанімація лікарні, розрахована на п’ять місць, сьогодні повністю заповнена. До речі, серед пацієнтів відділення немає жодного вакцинованого… А тих, хто й досі сумнівається в існуванні коронавірусу, Дмитро Сергійович запрошує на екскурсію до лікарні.

Окрім терапії, поступово заповнюватимуться дитяче, неврологічне і хірургічне відділення закладу, а згодом, у разі необхідності, й інші.

Хворих на ковід у Білозерську лікарню, розраховану на 123 ліжко-місця, більшість з яких вже заповнена, будуть везти з усього Херсонського району.

Білозерка Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН