Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині школярі долучилися до висадки дерев

Тридцятого жовтня працівники Голопристанського лісомисливського господарства взяли участь у Всеукраїнській толоці в рамках указу Президента України «Зелена планета».

На території Великокардашинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів учні 7 та 9 класів, батьки, вчителі та державна лісова охорона Кардашинського лісництва (лісничий Олександр БОРИСОВ), головний лісничий підприємства Раїса РУДЬ та інженер лісових культур Наталя ФЕМИЧ заклали нову алею з хвойних та листяних порід. Перед висадкою дерев та чагарників з присутніми проведено бесіду про роль зелених насаджень в житті людини, про плани збільшення лісистості нашої держави, про необхідність берегти природу, не завдавати їй шкоди. На питання, для чого потрібні дерева, учні майже в один голос відповіли: – для збагачення повітря киснем та насолоди. Разом з директором школи Сергієм КИРИЧЕНКОМ помріяли, як ставши дорослими будуть приходити разом зі своїми дітьми до дерев, які посадили під час Всеукраїнської толоки.

Батьки учнів заздалегідь підготувалися до толоки: закупили садивний матеріал, привезли торф і перегній, викопали ями. О десятій ранку робота закипіла! Працювалося легко, настрій підіймала тепла та сонячна погода.

Після висадки дерев, їх ретельно полили, згодом планується підключити крапельне зрошування.

Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН