Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарі привітали з 80-річчям колегу, яка все життя присвятила медицині

Привітали Людмилу Федорівну Молчанову з 80-річним ювілеєм адміністрація та колектив Херсонського обласного онкологічного диспансеру, яка все своє активне життя присвятила медицині:

Дуже чуйна, скромна, організована та порядна людина, вона з 1980 по 2005 рік працювала старшою сестрою блоку закритих джерел радіологічного відділення Херсонського обласного онкологічного диспансеру. «Хранителька кобальта», так співробітники між собою називали старшу сестру блоку закритих джерел, яка зберігала і вела облік радіоактивних речовин, видавала їх на процедури, а також власними руками виготовляла муляжі та аплікатори для введення в організм пацієнта, в які потім вставлявся радіоактивний ізотоп. В ті часи співробітники блоку закритих джерел проводили так звані «ручні укладки», тому що джерело випромінювання підводилось до пухлини пацієнта фактично вручну, маючі в руках тільки інструментарій для фіксації активної речовини, а не автоматизовано, як це проводиться на теперішній час. І тільки завдяки швидкості, відпрацьованим практичним навичкам можна було якісно пролікувати хворого та знизити навантаження від опромінення на медичний персонал, який з кожним сеансом променевої терапії отримував дозу опромінення.
А коли сталося лихо у Чорнобилі і уряд звернувся з проханням виділити спеціалістів з радіологічних відділень для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС, тож Людмила Федорівна перша поїхала в зону радіації у складі Херсонської групи, де надавала медичну допомогу.
Дорога наша колего, Людмило Федорівно!
Яка почесна дата – вісімдесят років!

Щира подяка Вам за роботу і найкращі побажання з ювілеєм!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН