Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колишньому начальнику одного з територіальних управлінь Державної судової адміністрації України обрано запобіжний захід

Слідчим суддею Херсонського міського суду 31 жовтня розглянуто клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно колишнього начальника одного з територіальних управлінь Державної судової адміністрації України, підозрюваного у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах.

За версією слідства, підозрюваний перебуваючи на раніше займаній посаді начальника ТУ ДСА, будучи службовою особою наділеною відповідними повноваженнями, зловживаючи своїм службовим становищем вчинив розтрату державних коштів під час укладання договорів про постачання комп’ютерного обладнання з ФОП восени 2017 року. Таким чином, він підозрюється у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 703 549 грн, яка в шістсот більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та є особливо великим розміром.

Під час судового засідання, підозрюваний пояснив, що останнім часом проживав з батьками за межами міста Херсон. Після звільнення у липні 2021 року не працює за станом здоров’я. Так, він страждає на гіпертонію, має захворювання на діабет, нещодавно переніс оперативне втручання. Живе за рахунок заощаджень. Крім того, його дружина є підприємцем та отримує певний дохід. Не визнає своєї причетності до злочину, в якому підозрюється. При вирішенні питання про застосування до нього запобіжного заходу просив врахувати його стан здоров’я та матеріальний стан.

Захисник вважав, що підозра його підзахисного є необґрунтованою та просив застосувати до його підзахисного більш м’який запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Ухвалою слідчої судді Галини Радченко, підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою» строком до 24 грудня 2021 року, з визначенням розміру застави у сумі 594 750 грн.

 Прес-служба суду

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН