Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Боротьба з коронавірусом, освітня субвенція: пройшла перша нарада за участі новопризначеного голови Херсонської ОДА

Сьогодні селекторна онлайн-нарада пройшла під головуванням новопризначеного голови Херсонської ОДА Геннадія Лагута. Про її результати розповів голова обласної ради Олександр Самойленко.

Із найважливішого:
Протидія COVID-19. В області спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості хворих на коронавірус, але це не означає, що можна розслабитися. Лікарні досі переповнені важкохворими пацієнтами, які потребують кисень. І особисто для мене нонсенс, що відповідальна особа по Херсонській області протягом трьох днів не може «вимолити» документи на поставку кисню в «ковідні» лікарні. Шановні керівники закладів охорони здоров’я, ТГ, райдержадміністрацій, кожна хвилина може вартувати життя! Будь ласка, тримайте цей процес на особистому контролі. Обласна влада робить все можливе, аби стабілізувати ситуацію в регіоні й вийти з «червоної» карантинної зони. Але це стане можливим лише завдяки злагодженій співпраці влади всіх рівнів!
Освітня субвенція. В області освоєно лише 36% освітньої субвенції. Кочубеївська, Мирненська, Зеленопідська, Бехтерська, Долматівська, Милівська, Дар’ївська, Калинівська, Таврійська, Тягинська та Херсонська громади, чому у вас не вистачає часу розподілити ці кошти? Це ж забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти у школах ваших громад! Це не повага, в першу чергу, до своїх освітян та дітей. Таке ігнорування є неприпустимим! Прошу активізувати роботу з освоєння освітньої субвенції в максимально короткі терміни.

Перевірка снігом. На часі – організація належної підготовки доріг області до зимового періоду. 224 одиниці снігоприбиральної техніки необхідно, аби своєчасно снігоочищувати всю мережу автодоріг області. На жаль, такої кількості ми не маємо. Тож необхідно якнайшвидше забезпечити залучення снігоприбиральної техніки інших підприємств та організацій шляхом укладання відповідних договорів місцевими ТГ на проведення робіт в межах своїх територій за кошти місцевих бюджетів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН