Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина стала лідером з реалізації завдань, визначеними резолюціями Прем‘єр-міністра

Про це розповів очільник Херсонської ОДА Сергій Козир.

Реалізацію Державної стратегії на 2021-2027 роки обговорили під час засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку. Це перше засідання цього органу, яке відбулося за останні 5 років, тож для представників кожного регіону країни, і звісно, Херсонщини, така комунікація дуже важлива.

Як зазначив на початку засідання міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, пріоритетне завдання – консолідувати зусилля між всіма гілками влади, адже це головна складова розвитку країни в цілому.
Розпочали розмову із питань ДФРР, зокрема підготовки змін до законодавства щодо функціонування фонду. На сьогодні розподіл коштів між регіонами України розраховується на підставі двох показників – чисельність населення та обсяг валового регіонального продукту на 1 особу. Херсонська область має одну з найбільших за площею територій та межує з Кримом, для населення якого область має стати прикладом успішного розвитку. А для цього регіон потребує значних інвестицій на розбудову інфраструктури, одним із джерел надходження яких є державний фонд регіонального розвитку.
Також під час засідання відбулася презентація сучасного державного сервісу «Дія. Бізнес». Це мережа місць, де можна одночасно отримати понад 400 адмінпослуг у кожному ЦНАПі. Щодо ситуації на Херсонщині, в області вже створено та діють 29 центрів. Ще 10 ЦНАПів територіальних громад в процесі створення та мають розпочати працювати протягом 2021 року. Наголошую, Херсонська обласна державна адміністрація бере безпосередню участь та здійснює всебічну допомогу в процесі створення ЦНАПів в області.
Важливим завданням є і створення індустріальних парків в регіонах. У Херсонської області наразі проводиться робота з пошуку земельних ділянок під розміщення індустріальних парків. Вже розроблено детальний план території земельної ділянки, що розташована на території Новорайської сільської територіальної громади, для створення індустріального парку «Агропорт «Червоний маяк» за ініціативи обласної державної адміністрації, ТОВ «ІАРСТ» і громади. Іншою перспективною ділянкою під розміщення агроіндустріального парку є ділянка на території с. Михайлівка Скадовського району.

Дуже приємно, що під час засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку в позитивному плані була відзначена Херсонщина. Зокрема, ми стали лідерами у виконанні завдань визначеними резолюціями Прем‘єр-міністра України, за результатами робочих поїздок Президента у регіони. Радий повідомити, що Херсонщина та Івано-Франківщина стали 100% лідерами. Також, ми одні з кращих у переліку «Культура. Молодь. Спорт». Звісно, попереду ще багато роботи. Але я впевнений, все вдасться реалізувати!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН