Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аби захистити національний парк, керівництво просять небайдужих писати заяви до поліції та прокуратури

Про це заявив Іван Русєв – директор Національного парку “Тузлівські лимани”:

ПОТРІБНА ДОПОМОГА СПРАВЖНІХ ДРУЗІВ НПП «ТУЗЛІВСЬКІ ЛИМАНИ»

Вчора я писав про те, що колективу нацпарку спільно з друзями, вдалося нарешті демонтувати протизаконні гарди, які тотально знищують рибні ресурси Тузлівських лиманів на 2 км піщаного пересипу. Однак, у цих браконьєрів падає клепка. Вони вчора спецтехникою протизаконно перекрили піском водообмін і повністю зупинили міграцію гідробіонтів у Чорне море.

Начальник Бурнаського відділення нацпарку Роман Гончаренко вчора дзвонив на 102 і його заяву зареєстрували, є ЖЕО під №4307, однак до сих пір корумпована Татарбунарська поліція, під керівництвом О.Бодюла, якій давно дахує злочинців, ще не відкрила кримінальне провадження на злочинні дії ТОВ «Інститут морської аквакультури». Прошу всіх, хто підтримує нас, надіслати заяву до ГУНП Одеської області та прокуратури Одеській області. Це дуже легко і потрібує всього лише декілька хвилин:

Начальнику
Головного управління
Національної поліції
в Одеській області,
генералу поліції третього рангу
Семенишину Миколі Олександровичу
Електронна адреса для звернень:
claim@od.npu.gov.ua
ВАШЕ ПРИЗВИЩЕ, АДРЕСА, ТЕЛ
Прокурору
Одеської обласної прокуратури
Костенко Сергію Костянтиновичу
Електронна адреса для звернень
publ.info_odeska.obl@od.gp.gov.ua
ВАШЕ ПРИЗВИЩЕ, АДРЕСА, ТЕЛ

30 жовтня 2021 року Служба держохорони НПП “Тузлівські лимани” зробила на 2 км піщаного пересипу вільний прохід кефалевим рибам, демонтувавши браконьерски знаряддя лову – гарди. Але, 31 жовтня ТОВ “Інститут морської аквакультури”, піщаною загатою, протизаконно повністю перекрив кефалевим рибам єдиний міграційний шлях на зимівлю від акваторії національного природного парка “Тузлівські лимани” у Чорне море. Цей злочин наносить значну шкоду природним екосистемам нацпарку і популяціям риб, яки зимують у Чорному морі. У зв’язку з цім, прошу:

1. Відкрити кримінальне провадження на ТОВ «Інститут морської аквакультури», яке перекрило міграційні шлях гідробіонтам НПП «Тузлівські лимани» по ст.252 Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду;

2. В рамках кримінального провадження негайно арештувати наявну спецтехнику ТОВ «Інститут морської аквакультури», яка застосовується для протизаконних меліоративних робіт на території нацпарку;

3. Забрати для ґрунтовного розслідування всі справи по порушенням законодавства ТОВ «Інститут морської аквакультури» з Білгород-Дністровського району (у тому числі з колишнього Татарбунарського) в Одеську область.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН