Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перелітні птахи повертаються в Україну: як вони допомагають наблизити перемогу

Соцмережами поширюється історія про зграю птахів, яка завдала шкоди літакові противника. Розповіли, наскільки правдивим це може бути науковець національного природного парку “Тузлівські лимани” Іван Русев:

-“…Зараз ми їдемо на завдання в межах національному природному парку “Тузлівські лимани” і бачимо великі зграї диких гусей.

Вам відомо, що в останні дні розповсюджується інформація, що у районі Каланчака на Херсонщині зазнав падіння один ворожий винищувач. Військовий літак окупанта (російської армії- ред.) «збила» зграя диких гусей, які героїчно потрапили в мотор російського винищувача, внаслідок чого він звалився в болото. І ось прямо зараз через Українське Причорномор’я дійсно ще іде активна міграція диких гусей. Останні великі зграї летять з Румунії, де вони зимували.

На території національного природного парку “Тузлівські лимани” білолобі гуси та червоноволі казарки зараз тимчасово зупиняються на ночівлю, або підгодуватися, щоб летіти далі. І ось ввечері і зранку великі зграї знову беруть напрям уздовж прибережної морської зони і летять в сторону Херсонщини, Приазовського узбережжя та через український Крим.

Гусей багато і є вірогідність того, що вони здатні знов і знов знищувати ворожі літаки. Вони летять дуже далеко – в Тундру. Там вони розмножуються і потім знову повертаються до України, Румунії, Болгарії…”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН