Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі переповнена лікарня: медики закликали вакцинуватися (відео)

У Бериславському районі суттєво зросла захворюваність на ковід, зважаючи, що за останній тиждень розширилася кількість місць у інфекційному відділенні місцевої лікарні. Медичний директор Бериславської центральної районної лікарні Анатолій Керпань розповів: «Ситуація складна у Херсонській області і Бериславський район не є винятком. Це одна територія і тут теж доволі складно з захворюваністю. Але на сьогодні ми не є ковідною лікарнею, тому щ, відповідно до розпорядження керівника робіт державного рівня з ліквідацією наслідків стосовно поширення коронавірусу, в нас є визначений перелік лікарень Херсонської області, які лікують ковідних хворих. Ми є лікарнею, яка повинна надавати медичну допомогу хворим з хронічними захворюваннями та з загостренням хронічних захворювань. Але, зважаючи на ту ситуацію, яка сьогодні склалася, коли ліжка заповнені майже на 100% у всіх лікарнях, нам теж доводиться надавати медичну допомогу хворим з коронавірусом». 

Ковідним хворим намагаються надати максимальну допомогу. Анатолій Керпань наголосив: «Ми не приймаємо хворих з вже підтвердженим коронавірусом, але хворі з підозрою до нас потрапляють. Коли у них підтверджується коронавірус, на даний час вони залишаються у нас і ми надаємо допомогу. У нас було інфекційне відділення на 20 ліжок, ми розширили його до 40 місць, скоротивши кількість ліжок хірургічного відділення. Адже вся планова хірургія і планова медична допомога відповідно заборонена під час введення червоної зони, тому за рахунок хірургічних ліжок ми розширили інфекційне відділення. І на цих 40 інфекційних ліжках ми намагаємося лікувати як хворих з підозрою, так і з підтвердженим ковідом». 

Бериславські медики направляють тяжкохворих ковідних до інших лікарень в регіоні. Анатолій Керпань зазначив: «Свого часу ми проводили переведення хворих за рахунок екстреної медичної допомоги до Новокаховської та Каховської лікарень. Але у зв’язку з їхнім переповненням в останні два дні ці хворі залишаються на наших ліжках в інфекційному відділенні». 

Серед тяжкохворих на ковід — невакциновані. Анатолій Керпань акцентував увагу на важливості вакцинування: «У нас ще вакцинованих з підтвердженим коронавірусом не було. Тобто всі хворі невакциновані. За статистикою, це як чоловіки, так і жінки, але наразі чомусь більше саме жінок. За віком це люди від 48 до 90 років, тобто вікові рамки різні. Дітей, слава Богу, в нашій лікарні не було, але по району в цілому діти хворіють. Наскільки мені відомо, сьогодні близько 50 дітей хворіють на коронавірус, тяжкохворих серед них немає. З кожним днем кількість хворих зростає, тому на сьогодні у нас на лікуванні перебуває 22 особи з підтвердженим коронавірусом і 24 особи з пневмонією, які перебувають в стадії дообстеження на коронавірус. Найближчі два-три тижні, гадаю, ми досягнемо піку стосовно захворюваності на коронавірус. Відповідно збільшиться і смертність. Вакцинація — єдиний дієвий спосіб для того, щоб зупинити цю епідемію. Ми не говоримо, що повністю позбавимося коронавірусу, але в подальшому його перебіг та кількість захворювань буде значно меншою».

Нині розгортається мобільний госпіталь у Каховці. Це наблизить допомогу тяжкохворим на ковід. 

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН