Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З 1 грудня в Україні зросте прожитковий мінімум

З 1 грудня зросте прожитковий мінімум: зміни у методології розрахунку

Багато хто знає, що з 1 липня прожитковий мінімум у країні становить 2 294 грн. Вже з 1 грудня цей показник зросте до 2393 грн. А ось методологію розрахунку прожиткового мінімуму в Україні буде змінено. Про це повідомляє news.maanimo.com із посиланням на міністра Мінсоцполітики Марину Лазебну.

За словами міністра соцполітики, сьогодні до прожиткового мінімуму прив’язані розміри штрафів та інших відрахувань, тоді як цей показник має бути реальним: сума не може дублювати цифри в бюджеті і має бути вищою.

Так, відомство проаналізувало 180 законодавчих актів, у яких є прив’язка до прожиткового мінімуму, і визначили «конструкцію», яка дозволяє замінити цю прив’язку.

«Вирішили залишити цю прив’язку у формуванні основних нарахувань, визначених Конституцією: лише пенсія, лише мінімальна зарплата», – повідомляють у Мінсоцполітики.

Вже розроблено комплекс змін до чинного законодавства, та проекти, запропоновані Мінсоцполітики, підтримав Кабмін. До того ж документи вже передані до Верховної Ради, уточнює міністр.

Йдеться про 4 законопроекти: перший стосується методології, другий – відв’язки, решта – про базові величини для штрафів, а також для доплат і соцвиплат.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН