Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Порахували середні зарплати українців — хто отримує більше

Порахували середні зарплати українців — хто отримує більше

У травні цього року середня зарплата українців була 13 499 грн. Це на 28,1% більше платні рік тому. Тоді вона становила 10 542 грн, повідомляє Держстат.

Найбільшу платню за травень 2021 року отримали працівники галузі інформації та телекомунікацій

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у травні становила 13 499 грн. Це на 2,3 раза вище мінімальної. Зараз вона 6 тис. грн.

Порівняно з квітнем, середня зарплатня зменшилася на 0,3%.

Найбільшу платню за травень 2021 року отримали працівники галузі інформації та телекомунікацій. У середньому — 25 265 грн. Це на 38% більше, ніж торік.

На другому місці сфера фінансової та страхової діяльності. Там зарплати збільшилися на 16%, фахівці отримали 21 965 грн.

На третьому — державне управління й оборона та обов’язкове соціальне страхування. Працівники у середньому отримують 17 931 грн. За рік виплати зросли на 20,7%.

Найменші зарплати в травні були у сфері тимчасового розміщування й організації харчування. Це 8875 грн, що на 130,5% більше, ніж торік. У галузі адміністративного та допоміжного обслуговування в середньому отримують 10 726 грн, у будівництві 10 920 грн.

З 1 липня прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1854 грн.

“Я завжди орієнтуюся на категорію з найменшим рівнем. Це на непрацездатних, пенсіонерів. Тому що від нього залежні всі доплати, які ми перераховуватимемо. Цього році ми зробили вже декілька підвищень. Ми зробили 1 січня, коли піднімалася мінімальна зарплата. Ми зробили в березні індексацію для 8 мільйонів людей”, – розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

У липні прожитковий мінімум перерахують для людей, які мають доплати й надбавки, зокрема шахтарські, дітям війни.

gazeta.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН