Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні завершився тренінг «Ефективне надання публічних послуг на місцевому рівні»

Відбувся третій, завершальний, день тренінгу «Ефективне надання публічних послуг на місцевому рівні» в рамках програми «Зміцнення стійкості громад у Херсонській області (фаза ІІ)».

Сьогодні Dzmitry Korbut – експерт з місцевого економічного розвитку та послуг, допоміг детально розібратись у підготовці інфраструктурних проектів, акцентуючи всю увагу на тому, що підхід міжнародних фінансових установ все таки відрізняється від українських: етапами, вимогами до реалізації інфраструктурних інвестицій, у підготовці проектної пропозиції та в супровідних документах до неї.

Фінансове планування інфраструктурного проекту, а саме аналіз витрат та вигод, фінансова стійкість проекту, показники IRR, NPV – все це важливі чинники, які впливають на ефективність залучених інвестицій.

Розглянули на прикладі Новорайської ТГ та Бериславської ТГ проект будівництва комплексу по сортуванню побутових відходів та заходів з покращення інфраструктури з водопостачання та водовідведення. Це була чудова можливість задати конкретні питання та розібратися у тонкощах впровадження даних проектів у Херсонській області.

Підсилив знання всіх учасників тренінгу експерт з комунікацій Дмитро Коник: яким чином влада може дізнатись про те, як громадськість бачить цю проблему, що є цінним для людей, що вони бажають або не бажають робити для вирішення проблеми, які витрати та наслідки є для них прийнятними…що таке комунікаційна компанія?

✅Кожний проект або ініціатива повинні розроблятися з урахуванням комунікаційної перспективи.
✅Комунікаційна кампанія проводиться лише тоді, коли існує нагальна проблема, яка для свого вирішення потребує певних конкретних дій відповідних цільових аудиторій.
✅Тому є дуже важливим спрямовувати свої зусилля на ті цільові аудиторії, поведінку та практики котрих можливо змінити в найближчий час.

Департамент економіки та інвестицій Херсонської міської ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН