Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На обліку в пробації Херсонщини перебуває понад 100 наркозалежних

Наркоманія – це проблема сучасного суспільства. Помилково вважати, що наркоманами стають люди із складними життєвими обставинами. Таку залежність може мати хтось із нашого оточення, незважаючи на зовнішню загальноприйняту поведінку, наявність роботи та сім’ї.

     В органах пробації Херсонської області перебувають на обліку понад сто наркозалежних осіб, які потрапили у конфлікт із законом, за що мають судимість за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Звісно суспільство з недовірою ставиться до таких громадян. Саме тому, одним з головних завдань пробації – допомогти таким людям зрозуміти свої помилкам та знайти в собі сили змінити своє життя. 

     28 жовтня, на підставі Меморандуму між Державною установою «Центр пробації» та громадською організацією «Офіс обслуговування АНОНІМНИХ НАРКОМАНІВ», відбулась зустріч представників цієї організації зі співробітниками підрозділів пробації, які функціонують у м. Херсоні. 

     У ході спілкування обговорено напрямки співпраці задля надання підтримки та допомоги засудженим особам, бажаючим подолати наркотичну залежності. 

     За словами представника ГО Анонімних Наркоманів Херсонщини Олега Журавльова, організація входить до Міжнародної спільноти «Анонімні Наркомани», яка основана в 1953 року. Перша група в Україні провела збори у 1991 році. Сьогодні регулярно проходять понад 270 зборів на тиждень у 38 містах України.

    «Участь в спільноті безкоштовна. Ми не сплачуємо ніяких коштів, не даємо жодних гарантій та обіцянок. Ніхто й ніколи не здійснює за нами нагляд. Єдина умова –  бажання кожного припинити вживання наркотиків», – зазначив Олег. 

      Довідка:  Контактній телефон представника в Херсоні: (050) 237-58-25 Олег Журавльов. Єдина інформаційна цілодобова гаряча лінія: 0 800 75 21 05 Інформацію про організацію можна знайти за посиланням: https://na-ua.org/

За інформацією філії «Центр пробації» в Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН