Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ДБР викрило трьох працівників поліції Кіровоградщини та Полтавщини на вимаганні хабарів

Працівники ТУ ДБР Полтави викрили двох оперуповноважених кримінальної поліції Полтавського райуправління поліції, які вимагали хабарі у водіїв приватної фірми, повідомляється на сайті “Державне бюро розслідувань”.

Так, вночі 27 жовтня 2021 року поліцейські виявили, що на території Чутівського району у лісосмузі водій одного з приватних підприємств збуває пальне. Запідозривши, що пальне крадене, правоохоронці почали вимагати від водія та покупця 1,4 тис. доларів США. За гроші вони обіцяли «закрити очі» на цей інцидент.

Потрібної суми чоловіки не мали, тому водій залишився біля машини, а покупець з оперативниками поїхав додому. Оскільки у нього вдома була лише 1 тис. доларів США, поліцейські погодилися зменшити розмір хабаря.

Під час передачі грошей слідчі ДБР затримали правоохоронців «на гарячому». Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Слідчі Теруправління ДБР Миколаєва затримали «на гарячому» начальника сектору поліцейської діяльності одного з райвідділів поліції у Кіровоградській області.

Поліцейський вимагав від підприємця 10 тис. гривень щомісячно за дозвіл безперешкодно торгувати алкогольними напоями на території двох районів Кіровоградської області.

ДБР затримало начальника сектору безпосередньо під час отримання хабаря та того ж дня повідомило про підозру. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 158 тис. гривень.

Кваліфікація: вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюють спеціалізована та обласна прокуратури, оперативний супровід – ДБР та СБУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН