Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території національного парку під прикриттям інституту вели вилов риби

Про це розповіли на сторінці нацпарку:

– Багатьом відомо, що в межах НПП “Тузлівські лимани” знаходиться так званий ТОВ “Інститут морської аквакультури” – правонаступник ОК “Граніт-2”, який уже кілька років безкарно узурпує рибні ресурси Тузлівських лиманів, перебуваючи під заступництвом поліції, прикордонників, рибінспекції. І ось, днями, ця організація звернулася до Одеської обладміністрації за дозволом на лов риби в акваторії НПП “Тузлівські лимани”. Ви тільки подивіться, якими обсягами вони оперують і які у них апетити.

По-перше, адміністрація нацпарку через систематичне порушення “інститутом” природоохоронного законодавства категорично не виділила йому квоти вже затвердженого Міндовкілля ліміту на лов риби на 2021 рік.

По-друге, загальний ліміт на вилов кефалевих (на150 місцевих рибалок) складає лише 10 тонн. А так званий інститут ІМА хоче виловити 30 рибалками 200 тонн кефалі (!). І де? – на протизаконному каналі на 2 км піщаного пересипу нацпарку.

До того ж браконьєрськими знаряддями лову – гардами, щодо яких неодноразово служба державної охорони нацпарку неодноразово давала розпорядження повністю видалити з каналу. Однак вони постійно ігнорують вимоги Парку і масштабно браконьєрять. Слід сказати, що обласна адміністрація не має права видавати дозвіл на лов без узгодження з НПП “Тузлівські лимани”, проте, незважаючи на це, департамент екології ОДА грається з порушниками у піддавки, приймаючи їхні документи та заплющуючи очі на їх свавілля на дерибан природних ресурсів.

Адміністрація нацпарку цього року розподілила ліміти між трьома підприємствами (зараз вони очікують на отримання дозволу від ОДА), аргументовано відмовивши ТОВ “ІМА” в отриманні частини ліміту як злісним порушникам природоохоронного законодавства.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН