Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші запрацював Центр тестування на визначення рівня володіння державною мовою

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– 25 жовтня, відбувся перший іспит! А до кінця місяця вільних «віконець» вже немає! Тобто, попит великий: нас вже запитують, коли відкриють запис на листопад. Відразу пояснюю, що це питання не до нас, а до Національної комісії зі стандартів державної мови, яка визначила університет уповноваженою установою в регіоні для проведення тестувань. При цьому всі реєстраційні дії відбуваються через офіційний портал Нацкомісії.

У суспільстві є значний запит на проходження екзамену, бо він потрібен й тим, хто претендує на роботу в органах державної влади та місцевого самоврядування, й тим, хто вже працює в структурах, що виконують функції держави.

Ми максимально створили умови задля того, аби охочі мали змогу скласти іспит, підтвердити рівень володіння державною мовою та отримати відповідний сертифікат для виконання службових обов’язків. У нас є оснащена аудиторія на 14 робочих місць, фахові експерти-інструктори.
За відкриттям Центру стоїть велика робота команди університету, зокрема першого проректора Сергія Омельчука, проректорки Дар‘ї Мальчикової, факультету української й іноземної філології та журналістики, технічних працівників.

До речі, запит був не лише на Центр для проходження тестування на рівень володіння державною мовою, а й на підготовку до цього іспиту. Готові дати відповідь й на це.

Завідувачка кафедри української й слов’янської філології та журналістики Світлана Климович розробила сертифікатну програму «Мовно-комунікативний практикум», яка затверджена та схвалена Вченою радою університету. Отже, всі, хто хоче актуалізувати свої знання, набути практичних навичок, наприклад, покращити усну мову – ласкаво просимо, допоможемо підготуватися.

Важливо, університет є не лише майданчиком для проведення іспитів. Наші фахівці будуть перевіряти роботи за принципом, аналогічним тому, який діє під час перевірки тестів ЗНО, коли роботи не персоніфіковані задля об’єктивності та чесності. Викладачі кафедри української й слов’янської філології та журналістики ХДУ пройшли навчання і затверджені Національною комісією зі стандартів державної мови як екзаменатори. Це Володимир Олексенко, Світлана Климович, Олена Карабута, Світлана Мартос. Всі вони фахові та висококваліфіковані.

Наша філософія відкритості та відчуття себе частиною екосистеми міста й області мотивує постійно розвиватися, розширювати спектр послуг, що надаємо. Отже, слоган «ХДУ – ваш вдалий вибір!» вже давно не тільки для абітурієнтів та студентів)

Обирайте ХДУ місцем проходження тестування на знання державної мови під час реєстрації на офіційному вебресурсі Національної комісії зі стандартів державної мови.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН