Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі пройде суд за збереження природного парку “Тузлівські лимани”

Про це у соціальних мережах розповів заступник директора Іван Русев:

Відомо, що всі об’єкти природно-заповідного фонду нашої країни, де включені і національні природні парки, звуться заповідними землями та водами. Так ось, в останній тиждень, проти національного природного парку “Тузлівські лимани”, колектив якого дбає про заповідні землі, активізувався містечковий чиновник – керівник Лиманської громади, Василь Резніченко (на фото).

Пасквілі на адміністрацію нацпарку на його замовлення постійно пише і наймана їм, так звана, журналістка, Оксана Поднебесна (на фото). Так звана, тому що оперує не фактами і дослідженнями, а особистими видумками і маніпуляцією фактами, елементарно не намагаючись звернутися або зайти до офісу за інформацією до адміністрації нацпарку, а також спирається на думки відомих браконьєрів.

І, звичайно ж, в них, на це є вагомі причини. І ось чому. Перед ліквідацією Татарбунарського району, депутати райради безпідставно протягли рішення віддати селу Приморському (входить в Лиманську громаду) чимало заповідних земель на піщаному пересипу і водно-болотні угіддя міжнародного значення, які входять за Указом Президента України в межі нацпарку. І незабаром, цей горе-керівник, починає масштабний дерибан земель, споруджуючи величезну канаву навколо курорту Расейка і злочинно засипаючи цим грунтом водно-болотні угіддя, згодом продаючи їх як нові ділянки.

Також, чиновник, при підтримці голови Білгород-Дністровської райради Г.Мельніченко, входить в змову з різними ділками, обіцяє і реально роздає піщаний пересип національного природного парку. І там вже з’явилися перші протизаконні забудови. При цьому, звичайно ж, не за даром. І що важливо, що ця схема по знищенню і дерибану земель державного значення національного парку, працює під прикриттям поліції, оскільки за нашими численними заявами, нічого вона, поліція, не розслідує.

Адміністрація нацпарку при супроводі адвоката Максим Попов подала в суд на неправомірні рішення райради і сільради с. Приморське, а також на неправомірні дії чиновника. І п’ятий апеляційний суд призупинив всі їх злочінні дії.

Це рішення підтвердив Верховний суд і також призупинив всі аферні їх операції по дерибану заповідних земель. Саме тому в рядах дерибанщиків почалася істерика і агонія, про що написала Яна Титаренко.

Але боротьба за національний природний парк “Тузлівські лимани” з нуворишами, ще не закінчилася. Вона буде продовжена в суді сьогодні, 18 жовтня 2021 року о 15.00 в Одесі (Фонтанська дорога, 14) (6-а станція Великого Фонтану). Приходьте друзі! 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН