Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати облради звернулись з заявою до керівництва країни проти підвищення тарифів для студентів у гуртожитках

Про це повідомляє Олександр Співаковський, депутат Херсонської обласної ради, на своїй сторінці у Фейсбук:

«Молоді люди мають бути в центрі уваги, бо вони потребують нашої підтримки, якщо ми хочемо формувати майбутнє. У цьому не може бути політики.
Сьогодні на Президії Херсонської обласної ради одноголосно підтримали ініційоване мною звернення до Президента України, Прем’єр-Міністра України, Голови Верховної Ради України, голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг щодо захисту прав мешканців гуртожитків закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної освіти Херсонщини.
Воно стосується доль майже 20 тисяч учнів та студентів, які проживають у гуртожитках і для яких останні зміни в законодавстві можуть мати серйозні наслідки.Справа в тому, що зараз мешканці гуртожитків сплачують за комунальні послуги за тарифами побутових споживачів.
Однак є плани прирівняти їх до юридичних осіб, для яких тариф значно вищий, а це призведе до зростання оплати за опалення та енергопостачання майже у 2,5 рази.
Щоб не допустити соціального збурення, захистити права учнів та студентів, для багатьох з яких місце у гуртожитку – єдине доступне житло, підготував відповідне звернення. Розглянули його попередньо на засіданні нашої профільної комісії з питань розвитку людського капіталу, після цього обговорили на Раді ректорів закладів вищої освіти Херсонщини.
Дякую колегам-депутатам, колегам-ректорам за одностайну позицію.»
На зображенні може бути: 3 людини, люди сидять та люди стоять
На зображенні може бути: 2 людини та люди сидять
На зображенні може бути: 1 особа та сидить
На зображенні може бути: 3 людини та люди сидять
На зображенні може бути: 1 особа та сидить
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН