Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великій Лепетисі обговорили проблеми громади (фото)

Про ситуацію, яка склалася у Великолепетиській громаді повідомляє депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко:

Зустріч у Великолепетиській громаді пройшла конструктивно.

Більшість населення виживає за рахунок ведення одноосібного господарства, а бюджети сільських рад поповнюються за рахунок відрахувань базових підприємств. Це та місцина, куди рідко приїздять чиновники, тому є проблеми і з дорогами, і з транспортним сполученням, і з робочими місцями. Тут живуть працьовиті люди, які щиро вболівають за свою маленьку батьківщину, тому і не покидають її. Одноосібники і керівники агропідприємств стурбовані законопроєктом 5600, який вже прийнятий в першому читанні. Податки будуть сплачувати і ті, хто має понад 20 соток, а чи вигідно буде тоді займатись підсобним господарством!? Базові агропідприємства не зможуть інвестувати в новітні технології та нові робочі місця, а це відкине їх на декілька років назад. Села повинні розвиватися, їх інфраструктура покращуватись, якщо ми думаємо про завтра.

А в цей час Великолепетиський РЕС- структурний підрозділ Херсонобленерго, змінивши лише юридичну адресу на м. Херсон, а фактично залишаючись у Великій Лепетисі , позбавив громаду майже на 2, 4 млн гривень надходжень до місцевого бюджету щорічно!

В результаті громада недоотримала власних надходжень, наслідком чого стало закриття, під час пандемії ковіду, інфекційного відділення .

Україна починається з села! Тому, треба терміново змінити діюче законодавство, щоб податки сплачувались не за юридичною адресою, а за фактичним місцем знаходження підприємства.

Нагадав жителям Великолепетиської громади і про громадянський обов’язок прийти і проголосувати на позачергових виборах по 184 округу. Це маленький крок до великих змін! Українці переможуть!

УКРАЇНЦІ ПЕРЕМОЖУТЬ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН