Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбудеться аукціон з приватизації Геройського солезаводу (відео)

На озерах поблизу села Геройське на Херсонщині вже багато років «народжується» сіль. Задля розвитку соляного промислу ще в минулому столітті тут було створено Геройське дослідно-промислове підприємство, яке наразі виставлене на аукціон з приватизації. Тут працюють справжні солевари.

В.о. директора підприємства Дмитро Бухтіяров розповів про технологію виробництва. Так, морська вода Ягорлицького заливу Чорного моря заповнює мережу каскадних озер, басейнів, дамб та шлюзів. Сіль утворюється шляхом випарювання з морської води у відкритих осадкових басейнах,  тому вона називається сіль морська осідна.

«Сіль, яка видобувалася підприємством, використовувалася у технічних та косметичних цілях, хоча за якісними показниками вона може бути використана як харчова. Для цього потрібне спеціальне технологічне обладнання для очистки й дріблення солі. За рік підприємство може видобувати 5-6 тон солі», – зазначив Дмитро Бухтіяров та додав, що особисто підтримує процес приватизації солезаводу.

З метою ефективного використання державного майна, зокрема, шляхом приватизації, при облдержадміністрації створена робоча група на чолі із заступником голови ОДА Миколою Якименком.

«Ми маємо надію, що сюди зайде гарний інвестор, і підприємство почне розвиватися. На даний час приватизація дає гарну динаміку для розвитку в регіонах інфраструктури та створення нових робочих місць», – наголосив Микола Якименко.

Аукціон з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Геройське дослідно-промислове підприємство» відбудеться 22 жовтня, стартова ціна об’єкта становить понад 6 млн грн. Начальниця регіонального відділення ФДМУ в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Галина Теслюк поінформувала: «Приватизація єдиного майнового комплексу державного підприємства через прозору процедуру приватизації дозволить якнайшвидше поновити виробничий процес на об’єкті, створити нові робочі місця. Існує реальна можливість забезпечити надходження коштів до бюджетів усіх рівнів».

Слідкувати за аукціоном можна на сайті privatization.gov.ua.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН