Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

22 молодих фахівця цьогоріч почали працювати у Херсонській лікарні Карабелеша

У Міжнародний день лікаря щорічно в лікарні Карабелеша урочисто, а в співробітників святковий настрій. Традиційно цього дня молоді спеціалісти вливаються в медичну сім’ю легендарної лікарні. Цьогоріч 14 лікарів і 8 медичних сестер отримали путівку в життя, путівку у величну країну медицини, в якій люди повертаються до життя чи оздоровлюються. Обрана ними професія, без сумніву, одна з найважливіших, необхідних і благородних на світі. Свій довгий і тернистий шлях медики розпочинають з турботливих обіймів наставників і колег по напрямку своєї діяльності. Кожному вручається «Путівка» та білий халат з емблемою лікарні.

Оскільки через епідемситуацію формат свята трансформувався в онлайн-режим, довірили почесну місію його провести лікареві-невропатологу МІЦ Юлії Власійчук і хірургу-проктологу, онкохірургу проктологічного відділення Давіду Табідзе. Вони вміло справилися з завданням і стали окрасою свята.

Сьогодні на адресу медиків, а особливо молодих спеціалістів звучало багато приємних привітань. Долучилася до них і Секретар Херсонської міської ради Галина Лугова. Від імені міського голови та себе особисто вона повітала з професійним святом і подякувала медикам за те, що вони несуть добро і здоров’я людям.

– Цінуємо, поважаємо і бажаємо, щоб ваше добро тільки множилося,- сказала Галина Леонідівна. – Здоров’я усім, злагоди у сім’ях і щоб йдучи на роботу, завжди почувалися захищеними. – До словесної промови Галина Леонідівна «вручила» Подяку за співпрацю з лікарнею і квіти.

Вітали сьогоднішніх іменинників начальник управління охорони здоров’я Херсонської міськради Світлана Межерицька, голова ради наставників лікарні Галина Рожкова та інші.

Крім молодих медиків відзначили також лікарів, які 40 пропрацювали в одному місці і не зрадили медичному закладу. За високий професіоналізм, розуміння, турботу і велику відповідальність за здоров’я пацієнтів, за постійність і відданість лікарні їх зарахували у почесний «Рубіновий клуб» Херсонської міської клінічної лікарні ім.Є.Є.Карабелеша.

4 жовтня 2021 року такої честі удостоєні три жінки-медика – добре знані в медицині – Федаш Ірина Леонідівна, завідувач пульмонологічного відділення, Проценко Олена Борисівна, лікар-невропатолог міського інсультного центру та Філатова Олеся Григорівна, завідувач відділення ПМСД № 3 поліклініки № 2.

На сьогоднішній день кожна досягла значних успіхів в медицині і продовжує благородну справу по порятунку пацієнтів від недуг і допомагає людям повернутися до повноцінного життя. За це їм щиро дякують як усно, так і письмово: за людяність і милосердя, небайдужість і співчуття, за професійне і високоякісне надання медичної допомоги.

Ще одна нагорода знайшла свого героя цього дня. Романовій Ромуальді Михайлівні вручили Почесну грамоту від імені міністра Міністерства охорони здоров’я України. Жінка вже на заслуженому відпочинку, але віддала багато років свого життя медицині.
Тепло по-материнськи прийняла у сім’ю карабелешівців і керівник підприємства Алла Малицька. Вона побажала молоді берегти те, що було створено до них і примножувати вагомі досягнення медичного закладу.

– Будьте завжди у вирі життя, дорожіть честю колективу, збагачуйте його трудові перемоги, зберігайте славні традиції медицини. Нехай і ваші славні імена будуть вписана в історичні сторінки лікарні – сказала вона.

А насамкінець свята для учасників онлайн-свята прозвучав гімн лікарні.

КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім Є. Є. Карабелеша” ХМР

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН