Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учасники Міжнародної програми «Схід економічних можливостей» побували у Херсоні (відео)

В рамках програми «Схід економічних можливостей», яка підтримується міжнародними партнерами, 15 учасників із Донецької і Луганської областей та міста Бердянськ відвідали 10 локацій-виробництв Херсонщини. Менеджерка проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Катерина Чечель зазначила: «Опрацьовано багато анкет, обрані учасники, яким це безпосередньо необхідно. Вони є приватними підприємцями, які змогли вижити в період кризи, трансформувати свій бізнес і хочуть розвиватися далі».

Проєкт «Нішовий маркетинг» повинен допомогти слухачам програми переорієнтувати свій бізнес, аби він був успішним в умовах кризи та карантину. Учасники проєкту відвідали одним з перших на Херсонщині підприємство «ОСА», яке має 25-річну історію та продукція якого реалізується в більшості обласних центрів України. Учасник проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» з Луганської області Андрій прокоментував: «Програма чудова, підприємство — супер! Мені подобається, що власники вклали сюди душу. Люди працюють тут із задоволенням».

Учасники програми навчалися як онлайн, так і офлайн, спілкуючись з тренерами та власниками бізнесу. У ході відвідувань підприємства «ОСА» вони ставили питання і отримували відповіді. Співзасновниця компанії з виробництва продукції ТМ «ОСА» Олена Урсуленко розповіла: «У нас також є машинна ліпка, там сировинна база та ж сама, що й у ручному ліпленні. Ми взагалі не працюємо із замороженою сировиною. Коли ви започатковуєте свій бізнес, то повинні одразу розуміти: натуральна сировина коштує набагато дорожче».

Учасники програми познайомилися з повним циклом виробництва продукції, включаючи і крафтову, адже це та ніша, яка нині користується попитом. Учасниця проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» з міста Бердянськ Тетяна наголосила: «Продукція з цільнозернового борошна — сучасний тренд. Всі переходять на правильне харчування і це крок у майбутнє підприємства». Учасниця проєкту з Донецької області Валентина додала: «Масштаби вражають. Підприємство працює чітко, злагоджено. 25-річний досвід роботи — великий пройдений шлях».
Дегустація продукції ТМ «ОСА» не залишила нікого байдужим, більш того — дехто відразу продумував плани щодо подальшого розвитку свого підприємства. Учасниця проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» з міста Бердянськ Тетяна наголосила: «Мені є з кого брати приклад. Це дуже важливо для маленького підприємства, яке розвивається».

На очах учасників програми створювалася якісна і безпечна продукція. Головний технолог компанії з виробництва продукції ТМ «ОСА» Світлана Марченко розповіла: «Ми побували в підрозділах цеху, ознайомилися з виробничою лабораторією, з дільницями з приготування тіста, обвалювання та жилування м’яса, приготування фаршів. Також ми побували на дільниці машинного ліплення пельменів, відвідали дільницю з заморожування напівфабрикатів, також відділення фасування продукції та склад готової продукції, де вона зберігається перед відправленням клієнтам».

На підприємстві «ОСА» на кожному етапі виробництва контролюється якість, а безпечність продукції підтверджена відповідними сертифікатами. Але головне — визнання споживачів.

Олена Урсуленко підкреслила: «За 25 років ТМ «ОСА» стала лідером на ринку виробництва харчових продуктів у своєму сегменті. Для нас важлива ділова репутація. Саме тому ми виробляємо смачну, корисну, безпечну продукцію. Я впевнена, що саме за цими критеріями споживач обирає нашу торгову марку».

Розвиток підприємництва важливий для економіки, адже це і зайнятість людей, і нові робочі місця, а також стабільний розвиток суспільства. Тому участь у таких партнерських програмах важлива.

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН