Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські науковці виростили прісноводну креветку (відео)

В Херсонському Аграрно-Економічному університеті на кафедрі водних біоресурсів та аквакультури працює лабораторія “Перспективи аквакультури”, в якій працюють над перспективними об’єктами аквакультури такими як теплолюбиві види риб, гігантські равлики Ахатина, австралійські раки, які можна було б вирощувати на території Херсонської області.

В цьому році вперше спробували вирощувати прісноводну креветку Розенберга. Через зниження температури, став, в якому вирощували креветки спустили раніше, адже вони теплолюбиві і при температурі нижче 17° вже не продовжують рости. Для вирощування такого виду на території Херсонської області потрібно використовувати штучні водойми : басейни або стави, де є можливість спуску води.

Важливо, що студенти Херсонського Аграрно-Економічного університету мають можливість долучитися до експерементального вирощування, пройти практику на Херсонському виробничо-експерементальному заводі та отримати цінний досвід.

Клімат півдня України зараз має сприятливі умови для вирощування таких екзотичних видів, тож на кафедрі водних біоресурсів та аквакультури Херсонського Аграрно-Економічного університету будуть продовжуватись подібні дослідження, адже вони не тільки цікаві для студентів, а ще й розвивають рибне господарство півдня України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН