Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Винахід з біо пластику науковців ХДАЕУ відзначено у міжнародному конкурсі

Наукові проєкти є однією із провідних сфер діяльності Херсонського Аграрно-Економічного університету. Навчальний заклад бере участь у багатьох заходах, спрямованих на розвиток науки і покращення екології, і конкурсах, на яких демонструють свої проєкти.

Так команда Херсонського державного аграрно-економічного університету взяла участь у ” Plastic Challenge Hackathon”, у якому брали участь команди із інших областей та країн Європи і зайняли почесне друге місце, за свою розробку.

Презентували вони “грибний” біопластик із цікавою технологією створення: Грибний міцелій з двох спеціально відібраних штамів глив охоче виділяє ферменти, перетворюючи матеріал на однорідну масу.

Потім його висушують, для чого в штучних умовах потрібно кілька годин, а в природних — п’ять-сім днів. Дешевий, доступний та дружній до довкілля біологічний пластик – нова розробка, але уже має попит.

Використовувати біопоастик планують в аграрній сфері. Науковці Херсонського державного аграрно-економічного університету не зупиняються на досягнутому, а продовжують працювати і вдосконалювати свою розробку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН