Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеській громаді приймали поважних гостей з Грузії

Днями у Генічеську та Чонгарі побували поважні гості з Грузії – художній керівник Озурґетського державного драматичного театру Васо Чігогідзе та його дружина Маріанна. Васо Чігогідзе, який дружив з синами засновника дружби між тоді ще Махарадзевським районом Грузинської РСР і Генічеським районом УРСР, більше двох років тому активно сприяв відновленню цієї дружби.

До Генічеська гості приїхали з Херсона, де проходив ХХІІІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».

У краєзнавчому музеї Генічеської міської ради Васо Чігогідзе та його дружину зустрічали короваєм. Для них провели екскурсію. Особливо детально директор музею Людмила Фролова розповіла про експонати залу дружби українського і грузинського народів.

Далі гостей запросили до районної ради, де разом з головою райради Сергієм Коржевим, міським головою Олександром Тулуповим, його першим заступником Андрієм Євстратовим, депутатом міської ради Іваном Осташевським вони обговорили можливості для розвитку фестивального руху у Генічеську.

Далі представників братньої Грузії чекали на Чонгарі, де у опорному закладі загальної середньої освіти для них підготували концертну програму.
«Наша дружба – це назавжди», – сказав у вітальному слові Олександр Тулупов і додав, що її мають продовжити наші діти і онуки.

Васо Чігогідзе зізнався, що для нього велике щастя знаходитись на легендарній Чонгарській землі, де у 40-ві роки минулого століття проливалась кров не лише українців, а і грузинів.

«Пам’ятайте, що є земля Гурія і місто Озурґеті, де вас завжди приймуть з любов’ю», – звернувся гість до присутніх.

Після того до погруддя Серго Чхаїдзе, встановленому на шкільному подвір’ї, поклали квіти.

Наступним місцем, де приймали гостей, стала студія декоративного розпису «Чонгар-сад». Художня керівниця студії Надія Лихачова докладно розповіла про її історію та подарувала гостям картину «На крилах сонце принесла».

Потім разом з школярами гості згадали історію дружби та її засновників. Васо Чігогідзе розповів молоді, що Герой Радянського Союзу Серго (Сергій Алістратович) Чхаїдзе також був актором Махарадзевського драматичного театру і пішов на війну добровольцем.

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН