Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську обговорили інвестиційні проєкти

8 вересня Генічеський міський голова Олександр Тулупов побував з робочим візитом у Херсонській обласній державній адміністрації, де обговорив можливість реалізації інвестиційних проєктів соціального спрямування, які пропонуються до реалізації у Генічеській МТГ.

Олександр Васильович запропонував заступнику голови ХОДА Едуарду Науменку зупинитись на кількох проектах.

Це, по-перше, реконструкція водогону, водопровідної мережі, артезіанської свердловини № 7-560 системи централізованого постачання у Риковому. Загальна вартість проєкту – 19 164 122 гривні. Передбачається, що він може бути реалізований за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

По-друге, поговорили про реконструкцію очисних споруд у Генічеську. Загальна вартість проєкту – 33479,034 гривні. На 2021 бюджетний рік вже передбачено 14 058 565 гривень, з них 11,2 мільйони гривень – з держбюджету і 2,8 мільйонів – з бюджету Генічеської міської територіальної громади.

Наступним обговорили проєкт реконструкції дошкільного навчального закладу «Джерельце» у Новоолексіївці з урахуванням вимог енергозбереження з загальною вартістю робіт 15 177 846 гривень.

Поговорили і про проєкт реконструкції стадіону «Будівельник» у Генічеську, який може бути реалізований за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури на 2022 рік. Передбачено, що проєкт реалізовуватиметься поетапно.

За словами Олександра Тулупова, головною метою поїздки було привернути увагу керівництва області в сприянні швидкої реалізації соціально важливих проектів нашої громади за рахунок коштів з державного бюджету.

А от з іншим проєктом – відкриттям дитячого садка у Азовському, за словами Олександра Васильовича, може допомогти народний депутат Володимир Іванов. Щоб відкрити дитсадок, необхідно провести капітальний ремонт будівлі корпусу № 2 школи (вартість робіт – 4323,9 тис. грн.) та топкової (662,8 тис. грн.).

«Ми готові на реалізацію цього проєкту на умовах співфінсування», – заявив міський голова.

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН